Sessions de contes on es narren relats de diverses cultures, adequats a l’edat a la qual s’adrecen. Són rondalles o contes d’autor, a través de les quals es poden conèixer personatges característics d’una cultura, o se situen en un determinat paisatge, o apareixen paraules i/o noms de l’indret originari del conte. Les sessions també contenen altres narracions on es tracten, indirectament, valors com el respecte, la diferència, la igualtat…

Sovint van acompanyats de suports que poden ser o bé el llibre directament o bé imatges, objectes, titelles, etc. Quan s’escau, procurem que l’estètica correspongui al context cultural al qual es fa referència. Un cop acabada la sessió, si es desitja, els infants poden mirar i llegir una selecció de llibres. En el cas de narracions per a joves, també poden ser sessions dedicades a una ètnia o continent determinat.

Objectius
Els valors de la narració oral poden ser molt diversos en funció de l’enfocament que se li vulgui donar. Pot anar des d’una introducció a la literatura i els llibres fins a un acostament a un tema determinat (contes d’arreu del món, contes feministes, contes del nou món, educació dels valors…). En tot cas és el plaer de la paraula.
Edat
De 3 a 16 anys.
Material
Hi ha la possibilitat de préstec d’una maleta de llibres adequats a l’edat.
Durada
Entre 30 min i 1h segons l’edat.
Avaluació
Ítems a observar pel narrador i el mestre present a l’activitat.
  • Like it?

  • Comments:

  • More sharing options

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

nueve − 4 =